tisdag 19 december 2006

Sitter och drömmer om resan med stort R

Tänk om man bara kunde sticka i väg ut och resa, är så jävla sugen på att röra mej någonstans, har ju för fan inte varit längre söder ut än Puttgarden i Tyskland på några ölresor. Efter 12 timmar i bil blir ganska snopen när man vet att man snart ska vända hem igen med lasset. Man står vid en tysk bensin mack, tittar på kartan och ser hur nära allt är, Hamburg, Berlin, Amsterdam ja till och med Paris ser rimligt nära ut när man bara är en liten stund i från autobahn. Men i stället strax efter man lämnat färgan från Danmark och bara fått en smak av kontinenten, vädret och alla dom nya färgerna så ska man tillbaka igen för bilen ska ja lämnas in snart, lasten ska lämnas osv osv.

Nä det är inte alls skojigt, Nä om jag ska resa någonstans så lär det bli mins en månads vistelse på någon helt annorlunda plats än det alla andra åker till, men de klart så säger väll alla haha! Nä så här ser min drömresa ut, som ska förverkligas när pengar och tillfälle ges.

Drömresan tar sin början mitt i Jerusalem, som går vidare till Tel Aviv då ska ja tillbringa en längre tid med att lyssna på en massa trance och dricka mängder med vatten och svettas bort 10 kg ute i öknen och kanske träffa sköna människor från hela världen. Självklart bli en hel del vistelse på palestinska områden också, befinna sej på plats när på palestinier kämpar för liv o land.

Sedan bär resan vidare till Iran, åka med bussar och tåg genom Syrien tills man kommer till Tehran det tar 2 dagar att åka från Syrien till Iran så det kan bli mycket intressant, en helt annan värld som jag inte ens kan föreställa mej det blir helt säkert mycket som ska upplevas och inte att förglömma alla bilder som ska tas.

I Iran så ska jag besöka Tehran, gå runt och bara mysa i en helt annan värld i några dagar innan ja beger mej till Turkiet och sedan luffa hem till Sverige genom Europas alla storstäder.

Nått i den stilen skulle jag vilja resa, eller i alla fall ha den skissen på det, för när man väl är ute kan ju alla planer ändras hur som helst! Det är ju de som är meningen! Efter en sådan här resa har man nog blivit rånad några ggr och så vidare, men det är bara en del av resan. Man lär nog komma hem med ett helt annat perspektiv på vardagen, nyheterna och livet efter att allt lagt sej.

Undra hur mycket pengar man skulle få spara i hop för en sån här resa tro!? Orkar inte ens räkna på det, för vad det än är så är det mycket mer än vad jag har. Tidsmässigt då? 3-6 månader kanske, jag hade inte tänkt att stressa igenom det här.

Varför åka till dom där ställena och inte till Thailand? Ja du varför åka till Thailand när man kan åka till platser som har verklig betydelse för oss i väst världen? Gillar man sol, värme och problemfri semester åker man till Thailand. Men jag ser en semester mer än ett spa där man återhämtar sej för att skickas tillbaka till sverige för att fortsätta jobba jobba jobba. Istället ska man vara utmattad av intryck och hjärnan helt i konflikt med sina gamla och nya värderingar man fått på resans gång. Intressant!

Inga kommentarer: